36 milliós targetet kapott a Galaxy S24 termékcsalád 2024-es célként


Évről évre azon van a Samsung, hogy túlszárnyalja az elődjei eladásait. Az idei másabb lesz, mint az előző, ugyanis az Unpacked eseményt megrendezését korábbra ütemezték, hogy ne csak letörjék az Apple-féle iPhone 15-szériának a sikerét, hanem cirka két héttel több értékesítési időt nyerhessenek, mint a Galaxy S23-aknál. Akkor ugyanis február 1-jén tartották meg a leleplezést, míg most január 17-én. Másfelöl, ez az első olyan széria, ahol nyíltan felvállalták a mesterséges intelligenciát, ami áthatja szoftveresen. Nem vagyok benne biztos, hogy a magyar felhasználók többségének vásárlói kedvét megteremti, főleg úgy, hogy egyes AI funkciónál jelen sincs a nyelvünk, viszont valamelyest mégis megalapozza.

A Galaxy S23-széria húzását az egységesített chipset adta, hiszen a világ minden pontján a Qualcomm szolgáltatta a lapkát. Az eladási mutatóin mindez mutatkozott is, hiszen a Galaxy S10-termékcsaládig visszamenőleg minden elődjének teljesítményét felülmúlta. Mondanom se kelljen, de cirka 10-15%-os teljesítménynövekedést tűzte ki, ami akár még tartható is lehet.

Magasnak tűnhet, de még így is elmarad a Galaxy S7-ektől.
Fotó: Revegnus | Táblázatot kiegészítette: Galaxy Világa

A fenti összefoglalót a Counterpoint Research kutatóintézet adta ki, csak éppen nem világszinten, hanem lokálisan Dél-Koreának – ha jól látom a nyelvi paramétereit. Mint az leolvasható a grafikonról, a Galaxy S10 termékcsalád óta küszködik a Samsung azért, hogy újra nagy vásárlótömeget szerezzen az újdonsült flagship családjával. Akkoriban az úgy nevezett Infinity-O formaterv innováció volt az értesítősáv lecserélését követően. Meg is hozta azt a sikert, amit előzőleg a Galaxy S8-duója tudott le tenni az asztalra. Azóta viszont nem talál magára. A Galaxy S23-széria viszont a chipset egységesítésnek köszönhetően felkapott lett, amihez még idén is fog jó pár vásárló csatlakozni – ha tippelnem kellene.

A reflektorfény viszont a Galaxy S24-sorozaton van. Mint azt már tavaly megírtuk, családnak nagyjából 36 milliós eladási adatot tűzött ki, melynek többségét az Ultra családtaggal szeretnék megvalósítani. Ez nagyjából 10-15%-os növekedés remélés a Galaxy S23-akhoz viszonyítva, ami teljesen reális és akár még teljesíthető is, hiszen a válságokból kilábalni kezd a Föld lakossága.

A targettel nem titkolt célnak szeretnének megfelelni, miszerint újra olyan népszerűek legyenek a Galaxy S-szériás termékei, mint az évtizedforduló előtt. Akkoriban 35 millió körüli értékkel zárták az esztendőt, amivel majdnem meghaladták a Galaxy S8-ak sikerét; viszont a Galaxy S20-akkal egy lejtmenet vette kezdetét, amiből tavaly lábaltak ki. Természetesen kellettek a különféle külsős hatások, mint pl.: a COVID-19 világjárvány, vagy éppen a háborúk okozta recessziós helyzetek.

Az biztos, hogy a Galaxy S24-ekkel kicsit nehezebb helyzetben lesz a gyártó, hiszen az osztott lapkakészlet nem segíti sikerének elérését, ugyanis sokan tartanak a sajátgyártású Exynos lapkától, ami az előzetes tesztek során elmarad a Qualcomm megoldásától. Azt se szabad elfeledni, hogy némiképp megpróbálja befolyásolni a piacot, melynek kezdő lépéseit a magyar képviselet meg is tette a Galaxy S23+ 5G és a Galaxy S23 Ultra 5G kivezetésével – hiszen a Samsung.com webáruházban már nem érhetők el.

Szerintetek sikerrel járnak, vagy csak a szokásos vállalták, amit ismét nem fognak tudni teljesíteni?

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .